نام دریک:
دریک را داریک هم گفتهاند، اما آوایش درست آن دَریک است. بنابر نظریه ارنست هرتسفلد،دریک از نام داریوش بزرگ گرفته شدهاست.ابراهیم پورداوود،ایرانشناس، معتقد بود که یونانیان، نام سکه طلا در زمان داریوش بزرگ هخامنشی را چون منسوب به داریوش بزرگ بود به یونانی «دریکوس» (Dreikos) یا «داریک» یا «دریک» به معنی «داریوشی» مینامیدند.اما برخی پژوهشگران بر این باور هستند که دریک از واژه ذَریگ یا زریگ در زبان پارسی باستان به معنی زرین (صفت نسبی از ستاک «دَرَنیه» (در اوستایی «زَرَنیه») به معنی زر) گرفته شدهاست.
تاریخچه:
دَریک، سکه زر ایران در دوره هخامنشی منسوب به خشایارشا و داریوش بزرگ است. جنس این سکه از طلا است و روی سکه پادشاه یا سردار ایرانی با اندام نهشت بر زانوی راست، نیزه و کمانی را در دستانش گرفتهاست. پشت سکه طرح خاصی ندارد. با بررسی دیگر سکههای آن دوره مشخص شده پشت سکهها طرح خاصی نداشتهاست.
ضرب این سکه را جزو اصلاحات پولی داریوش بزرگ هخامنشی برشمردهاند، ولی برخی باور دارند که دریک پیش از زمان او هم ضرب میشدهاست.آنچه مسلم است اینکه ضرب سکهٔ زر از امتیازهای ویژه شاه بود. گمان میرود تاریخ نخستین ضرب سکه دریک ۵۱۴ پیش از میلاد باشد. وزن سکه، ۸/۳۵ تا ۸/۴۲ گرم بودهاست.
عیار سکههای دریک بسیار بالا بود و با آزمایش روی نمونههای به دست آمده روشن شده است که فلزش تنها ۳٪ آلیاژ میداشتهاست. این نابی بالا مایهٔ رواج این سکه شد و همواره سکههای طلای هخامنشی سخت معتبر بودند.در پایان دوران هخامنشی دودریکی هم ضرب شد. کیفیت سکههای زر در تمام دوران هخامنشی ثابت ماند.
تلاش ما بر این است که همانند پیشینه ی تاریخی با ارزش نام داریک ،همواره فروشگاهی معتبر در راستای فروش و هرآنچه که مورد نیاز مشتریان عزیزمان است،باشیم تا شما عزیزان با اعتماد کامل در کمترین زمان با مناسب ترین قیمت، بهترین کالا را با بالاترین کیفیت از سایت داریک مارکت تهیه و از خرید خود لذت ببرید.
امید بر آن است که با همراهی شما عزیزان سایت داریک مارکت همانند سکه داریک همیشه در اوج ،پرآوازه و معتبر در راستای کمک به خریدی آسان برای شما ،در کنار شما بدرخشد.
با تشکر از همراهی همیشگی شما مشتریان عزیز.
دیدگاه خود را بنویسید